vrijdag 3 februari 2012


 FRANS WILD ZWIJN UIT REIMS 

geschonken  door Deense vriend  en met liefde klaargemaakt.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr  karbonaden van everzwijn, Boter, 2 eetlepels olie  of boter , 2 grote rode  uien, 3 teentjes look, 4 eetlepels bloem,100 g spek, 50 gr zongedroogde tomaten, half blokje kippenbouillon, 100 ml sherry, 100 ml slagroom, 2 eetlepels gehakte salie, zwarte olijven (zo een 100 gr) 









Bereidingswijze

Verwarm olie en boter in een ruime pan tot het schuim van de boter verdwenen is. Bak spek krokant.Voeg eerst de gesnipperde ui toe en nadien de zeer fijngesneden look. Bestrooi het wild met peper en zout en draai door de bloem.   Bak de karbonaden langs alle kanten goed aan.  Los kippenbouillon op in 100 ml water, schenk sherry en room bij bouillon. Voeg salie en olijven toe tot het goed begint te binden en een dikke saus ontstaat. Temper het vuur en laat met deksel op de pan anderhalf tot twee uur sudderen.



Serveertips

Kan zowel met aardappelen, kroketten, frieten als brood gegeten worden. (overschot van saus is heerlijk met brood te deppen of met aardappeltjes. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten